Önkormányzati hírek


Fő utca útfelújítás

Ezúton értesítjük a Mosonszolnok, Fő utca (Községháza-Akácfa u. eleje – Óvári utca eleje a helyiségnévtábláig) tervezett útfelújításának II. ütemével érintett ingatlanok tulajdonosait, hogy a kivitelezési munkák 2018. július 2-tól megkezdődnek.

[ « vissza ]
[ tovább ]


Egyenlő bánásmód hatóság

dr. Erdélyi Edina Győr-Moson-Sopron megyei egyenlőbánásmód-referens ügyfélfogadása.

[ « vissza ]
[ tovább ]


Felhívás Méhészeknek!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal az elmúlt évben neonikotinoid hatóanyagú csávázószerek felhasználására szükséghelyzeti engedélyeket adott ki repce kultúrában. A település határában az alább felsorolt területeken került sor a neonikotinoid hatóanyagtartalmú csávázószerekkel kezelt repcevetőmag elvetésére:

Mosonszolnok 097

Mosonszolnok 0104

Mosonszolnok 0214

A kártevő rovarok ellen kifejlesztett hatóanyag a növényben felszívódik és hatását még a virágzó repcében is kifejti. Az idevonatkozó vizsgálatok eredményei és kockázatelemzési értékelések alapján nagy a valószínűsége, hogy az így kezelt repce virágait látogató méhek körében káros elváltozások léphetnek fel. Emiatt a nevezett táblák közelében a méhesek telepítése nem javasolt. 

[ « vissza ]
[ tovább ]


Hirdetmény

Tisztelt Lakosság!

Mosonszolnokon és Mosonudvaron közterület-felügyelet kezdte meg működését.

A hivatalos közzététel innen letölthető

[ « vissza ]
[ tovább ]


Temető térkép

Tisztelt érdeklődők!

Letölthető a mosonszolnoki temető térképe.
Leolvashatók róla a parcellaszámok és a sírhelyek, valamint azok elrendeződése. Megnyitás után nagyítható!
 (A térkép megtalálható a 'dokumentumtár'->'hivatalos közzétételek' menüpontjában is.)

TÉRKÉP

[ « vissza ]
[ tovább ]


Felhívás

TISZTELT LAKOSSÁG!  TISZTELT KŐFARAGÓK, SÍRKŐÉPÍTŐK!

Felhívjuk a hozzátartozók, valamint a síremlék építtetői, készítői figyelmét, hogy a temetőről és a temetkezési tevékenységről szóló 6/2001. (IV.10.) önkormányzati rendelet 21. §-a szerint az üzemeltető, azaz Mosonszolnok Község Önkormányzatának hozzájárulása szükséges ahhoz, hogy a temetőbe építőanyagot szállítsanak, valamint építési vagy bontási munkát végezzenek, a temető területéről sírkövet, síremléket és fejfát kivigyenek.

[ « vissza ]
[ tovább ][ archívum ]