vendégkönyv
Közérdekű


Új Magyaroszág fejlesztési terv

Szlovák Magyar együttműködési program

 
 

Kresz park Leader pályázat tartalom

 

a) a Kedvezményezett neve: Mosonszolnok Község Önkormányzata

b) pályázati felhívás neve, kódszáma: VP6-19.2.1.-81-1-17 - TERMÉSZETI, KULTURÁLIS, TÖRTÉNELMI, ÉPÍTETT ÖRÖKSÉGÜNKET FENNTARTÓ, ELÉRHETOSÉGÉT JAVÍTÓ ÉS AZ IDENTITÁSTUDATOT NÖVELO KEZDEMÉNYEZÉSEK TÁMOGATÁSA

c) a projekt címe, azonosító száma: Közpark fejlesztése: Kresz park kialakítása Mosonszolnokon, Projektazonosító: 3344298182

d) a szerződött támogatás összege: 6.999.987,- Ft

e) a támogatás mértéke (%-ban): 75%

f) a projekt tartalmának rövid bemutatása:

Mosonszolnok Község Önkormányzata a Szigetköz-Mosoni-sík Leader Egyesület területén található. A település lakosságszáma 1856 fő, folyamatosan növekszik. Községünk célja a népességmegtartó és népességnövelő erőnk fokozása, hogy a közösségi terek javításával az ide látogató közönség számára az alapvető közszolgáltatás a településükön biztosítva legyen, az infrastruktúra fejlesztésével az életminőséget javításuk. 

Pályázatunk révén az Önkormányzat a közparkot fejlesztette. A zöldfelület használati értékét növelve parki sétányok, pihenőhelyek készültek, gazdag növénytelepítéssel fejlesztettük a zöldfelületet. A kisgyermekes családok részére aszfalt burkolatú kreszparkot készítettünk a területre, ez a park központi eleme. Felfestések és táblák segítik a közlekedési szabályok elsajátítását. A kreszpályához parkot átszelő sétány vezet, mely mentén padokat helyeztünk el a gyermekeket vigyázó felnőttek számára. A két fő átszelő utat sétautak kötik össze, megelőzve a zöldfelület kitaposását. Az átlós út teresedésében fedett pihenők (pad+asztal) kaptak helyet. Kerékpárosok számára két parki részen biztosítunk kerékpártárolót. A zöldfelületet változatos cserje telepítéssel gazdagítottuk. Tíz új fa ültetésével gazdagítottuk a meglévő fás állományt, elsősorban a jelenlegi gyepes szabad területeken.

A pályázat segítségével megvalósult elemek:
  • Parkosítás: 10 db fa ültetése, cserjék telepítése, gyepesítés
  • Utcabútorok: 7 db támlás pad, 3 db hulladéktároló, 2 db kerékpártároló
  • Fitnesz eszközök: comberősítő, gyalogló, evezőpad, bicikli fitnesz
  • Játszótéri eszköz: mászó piramis
  • A projekt megvalósítása során projektmenedzsment szolgáltatást vettünk igénybe és eleget tettünk a tájékoztatási kötelezettségünknek.
  • A LEADER segítségével megvalósult közpark-fejlesztés célja a Szigetköz, Mosoni-sík vidéki környezetében, élhetőbb, minőségi rekreációs lehetőségeket biztosító közösségi tér létrehozása, fejlesztése, ami a helyi identitástudatot erősítve növeli a települések népességmegtartó erejét és vonzerejét.

g) a projekt tervezett befejezési dátuma (ha megvalósult, akkor a tényleges befejezés): 2024.02.16.
[ « vissza ]
[ oldal tetejére ]